Evde çikolata sosu nasıl yapılır oktay usta?

Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Çikolata sos ile ne yapılır?

Çikolata Sosu İle Yapılan Tatlılar | Yemek Tarifleri

  1. Çikolata Soslu Parfe.
  2. Pastane Usulü Profiterol.
  3. Çikolatalı Muhallebili Pasta.
  4. Çikolata Soslu Muhallebi.
  5. Pişmeyen Rulo Pasta.
  6. Yalancı Profiterol.
  7. Portakallı Haşhaşlı Kek.
  8. Çikolata Soslu Pudingli Mozaik Pasta.

Süt yoksa çikolata sosu nasıl yapılır?

Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeleri tencerenize alın.
  2. Kaynayana kadar karıştırın. …
  3. Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin.
  4. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın.

Toz çikolata sosu nasıl yapılır?

500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.

Çikolatalı sos neye kullanılır?

Kek, pasta, unlu mamüller, dondurma, parfe, muhallebi, puding ve diğer tüm tatlıların üzerinde kullanılabilir.

Çikolata sosu ile sufle olur mu?

Çikolata Soslu Sufle Tarifi Nasıl Yapılır? Çikolata sosunu tencereye boşaltıp 2 bardak sütü ekliyoruz margarini ekliyoruz sosu sürekli karıştırarak hazırlamamız lazım donduğunda istediğiniz tadı alamazsınız. Hazırladığımız sosun altını kapatıp unu katıyoruz. . … Çikolata Soslu Sufle 29.02.2016 14:26 tarihinde yayınlandı.

Kolay çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.